HP; van flop naar top?

Het gaat snel op de elektronicamarkt, mobiele telefoons, computers, netbooks, per maand komen er weer vele updates en nieuwe modellen bij. Onlangs kondigde ook HP officieel aan, dat het bedrijf weer begonnen is met het maken van een nieuwe serie tablets. De nieuwe tablets zullen op Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8 gaan draaien.

Dit heugelijke nieuws voor de HP-fans maakte CEO Meg Whitman bekend op het Global Influencer Summit in Shanghai van afgelopen week. “Het hervatten van de productie van tablets is een strategische zet gericht op het profiteren van de buitengewone groei van de tabletverkoop”, aldus de nieuwe CEO van het elektronicabedrijf.

Flop

In 2011 probeerde HP de tabletmarkt ook al te betreden met de Touchpad-tablet. Later dat jaar bleek het tablet, met besturingssysteem WebOS, een grote flop te worden en in december maakte HP daarom bekend, dat WebOS gratis als open-source-software wordt aangeboden. Hiermee hoopte het bedrijf de geleden schade enigszins te verhelpen.

Het besturingssysteem WebOS kwam in handen van de elektronicagigant, nadat deze eerder in 2010 het bekende computerbedrijf Palm had overgenomen. Het veelbelovende systeem verloor echter de concurrentiestrijd met de populaire besturingssystemen van onder meer Apple en Google, die met respectievelijk iOS en Android kwamen.

Slate 8

De fabrikant vermoedt, dat later dit jaar de eerste versies van de gloednieuwe tablets met Windows 8 op de markt zullen komen. Volgens Todd Bradley, executive vice-president van het bedrijf, zullen de nieuwe serie tablets uitgerust worden met een clouddienst, zoals onder andere Apple die ook al introduceerde.

Vorige maand lekten er op internet al een aantal foto’s uit, van het mogelijke eerste Windows 8-tablet, dat HP zal uitbrengen. Het gaat hierbij om het Slate 8 tablet, die met name gericht zou zijn op de zakelijke markt.

Bekend werd al, dat deze Slate beschikt over een 10.1 inch-scherm en, zoals gezegd, draait op Windows 8 Professional. Zou HP de flop uit 2011 meer dan goed maken?